söndag 28 februari 2010

Maybelline "The falsies" mascaratest



Nu har jag precis provat nya mascaran. Resultat? Köp INTE!

Den förlängade effekten är ganska obefintlig, den är våt och kladdig att måla med och färgen är inte svart utan snarare brun-svart. Jag föredrar raka borstar före böjda men tänkte att man kan ju ändra sig...Nix. Onödigt lång borste.
På ena ögat blev det så kladdigt att jag fick torka bort. Det har nog aldrig hänt förut. Jag är jäkligt vad vid att sminka mig (37 år för jössenamn, då har man hunnit sminka sig några gånger och testa x antal sorters mascara)så det ligger nog snarare hos mascaran än att det är skit bakom ratten så att säga...

Så domen är som ni förstår-skitmascara. Kommer köpa en annan och ha den här i reserv på nåt sätt.

Ha en skön söndag alla. Nu ska jag iväg och snusa på en liten söt bäbis :D

Här är resultatet efter mycket pill. Ändå inte bra.(näsan ser ut som en liten potatis men inte den som var det viktiga nu..hehe)

lördag 27 februari 2010

Lite tröstshopping en grå lördag

Idag har jag shoppat lite småsaker. En billig vardagströja, diadem och några accessoarer.
Jag har köpt en ny mascara också. Fransarna ska bli som lösögonfransar lovar reklamen. Tveksam till det men återkommer med rapport när jag provat den. Det blev en leave-in produkt också som ska motverka frissigt hår. Mitt är verkligen som svinto nu så jag hoppas den levererar.

Röd tröja från gina tricot för 49:- (finns upp till xxl).

Mascara från Rimmel och hårgrej från Aussie.


Det här armbandet blev det idag. Snyggt på framsidan...


...och på baksidan också. Fin nog att ha framåt om man har lust.


De här coola örhängena tänkte jag pigga upp mig med i gråslasket.

fredag 26 februari 2010

MQ's nya affischnamn


Nu har kanske inte direkt MQ mode för oss som är större men det är inte därför jag lagt in bilden heller. Det är helt enkelt bara för att jag tycker det är roligt att se Malin Persson i en svensk kampanj. Malin som jag växte upp med och lekte med var och varannan dag. Pappa brukade säga att nu kommer Linda(hennes storasyster) och skuggan(Malin). hihi

torsdag 25 februari 2010

Min mer personliga blogg

Förresten, om någon som inte känner mig är nyfiken på hur jag är när jag inte skriver om kläder så har jag en annan blogg också.
Här är den: http://www.flinckan.blogspot.com/

Happy happy den nionde mars

Idag skulle jag ju prova jeanskjolen jag skrev om igår. Men icke. Efter att ha kollat på tre KappAhl insåg jag att nej, de har nog inte fått ut den i butik än. Mycket riktigt, när jag frågade så kollade en säljare upp den och kollektionen som heter "happy" är ute i butik 9/3. Snopet.

Jag passade på att prova en söt blus när jag ändå var där. Lite gulligare stuk än vad jag annars brukar ha men jag gillar den. Nu är kanske inte bilderna de allra vackraste eftersom jag som synes har svart bh under. Den gör sig bäst med ett vitt linne under men orkade jag klä på mig alla kläder, gå ut och hämta ett vitt linne och sen in och prova igen? Nä.
Ska prova hemma istället. Men lägger upp de här ändå bara för att...

Något mörk bild

Jag ser kanske för gravid ut i den blusen? Vad tycker ni?

Trots att jag är helt insnöad på blommigt nu är det ändå svart jag klär mig mest i som synes. Men blommorna kommer. Snart.

Sötaste jeanskjolen



Kolla vilken fin!! Jag blev nästan lite kär. Jag som i stort sett aldrig köper eller provar kjol. Jag tror bara jag har två stycken(men desto fler klänningar).
Den här ska jag prova imorgon(på kappahl) så jag återkommer med rapport om hur den är i verkligheten. Nu är det dags att sussa.

onsdag 24 februari 2010

Våren är på väg, jag lovar!



Jag satt just och bläddrade runt bland en massa bilder till min andra blogg när jag såg blommigt. Och sommar!! Tänk, det var verkligen sommar en gång i tiden. Som en påminnelse om att den kommer tillbaks en vacker dag så lägger jag in en bild då jag hade lite mer färg på kinderna än dagens vinterblekfisiga Louise. Håll ut go' vänner, våren är snart här.

tisdag 23 februari 2010

Väskor! Gamla fina väskor!

Jag erkänner utan omsvep-jag är en väskoman. Det har jag varit sen jag var liten och hittade väskor i mormors garderober, samt de egna små väskor jag fick. Kärleken till väskorna har sen dess fortsatt.

Flera av mina väskor(jag har ganska många) har jag hittat på second hand. Inte här i Stockholm utan ute i landet. Secondhand i stockholm är inte billigt. Alls. Speciellt dyrt är skor och väskor. På Myrorna på söder kan ett par fula och omoderna stövlar kosta över 200:- Helt galet! Jag ska ta bilder där nån dag för att visa vad jag menar. Nej, om ni ska fynda skor och väskor så leta upp secondhand butiker ute i vårt avlåna land. Billigt och framförallt skitroligt att hitta väskor som kanske inte hänger på var och varannan arm/axel.

Här är några av mina secondhand-darlings.


Den här gillar jag jättemycket, jag tror jag gav 40 kronor för den.


Från djupt ur gömmorna i mormors garderob


Tjugo kronor. Helt okej.


Loppisfynd för två kronor


En femma på loppis för den här sötnosen


Den lilla svarta från ytterligare en loppis. Gav väl några kronor för den här.


Ytterligare en liten aftonväska jag köpt på secondhand. Tycker att mönstret och färgerna är så fint.

söndag 21 februari 2010

Mästerkon i stövlar.


Idag har jag varit sjuk och inte speciellt mycket inne på mode. Det har varit mysbrallor och tshirt hela dagen. Däremot såg jag ngt underligt när jag kikade på haléns sida..bland skorna. De måste varit ute i en hage och hämtat en ko som de sen fått på stövlar. Eller? Hur tänkte de? Det ser inte klokt ut men gav mig ett gott skratt.

lördag 20 februari 2010

Leoparden som låg kvar



Här är en sjal jag gärna skulle vilja ha. Det aprikosa och svarta blir en snygg brytning till de hel-aprikosa kläder som kommer nu till våren. Jag tänkte prova sjalen på bilden, men någon vettvilling hade fått för sig att sätta stöldlarmet på så sätt att det inte gick att veckla ut och prova som det är tänkt.

Jag förstår inte hur en del som jobbar i butik tänker? De sätter stora blaffor till stöldlarm mitt i hattremmen på en hatt.Man måste då säga till personalen för att få prova hattjäveln. Likadant med skärp. Varför sätter man larmet i hålet? Överhuvudtaget sitter lappar och larm på obegripliga ställen. Gör om, gör rätt alla butiker.
Jag själv lovar att göra om och göra rätt nästa gång jag tar en bloggbild, den här är käääässs, det vet jag.

fredag 19 februari 2010

Rock-Olga i ny tappning


Min stil varierar ganska mycket. Ena dagen vill jag vara blommig och ljuv, nästa dag blir det huvtröja och jeans, sen kanske jag vill ha nån sexig topp för att sen svänga till mer rockig stil. Och ibland mixar jag ihop lite av varje. Som till exempel kavaj och jeans, perfekt att sätta ett nitbälte till. Rockigt men med stil.
Här är några nitbälten jag vill ha(min vän Uffen säljer dessa). Jag skulle gärna ha ett av varje men det skotskrutiga, det rosa/svart-rutiga(med nitar) och det klassiska nitbältet i svart med silvernitar är jag mest inställd på. sen jävlar blir det rock n'roll ;)

onsdag 17 februari 2010

Med en doft av vaniljpaj


Idag blev det lite ny lotion, tvål och ansiktskräm. En kräm med collagen som ska släta ut rynkor. Nu kommer jag alltså att se ut som 20 igen.Hurra vad bra. Om det varit en dyr kräm(kanebo eller liknande) med collagen hade jag sett ÄNNU yngre ut antar jag. Lotionen är inte heller den lyxigaste på guds gröna jord, hm's egen. Men den luktar väldigt gott. Som en paj ungefär.

tisdag 16 februari 2010

Grått är flott



Himlen är grå och tråkig. snön börjar bli grå. Ge oss vår.NU! Men dock, på kläder, skor och accessoarer ser jag gärna grått.
Söt klänning och tjusig min va? ;) Det känns ju faktiskt lite fånigt att ta bild på sig själv i provrummet...

Skinn-piff




Lite nya accessoarer piffar alltid upp klädseln. Här ett snyggt läderarmband och en dito rosett till håret. Kanske inte helt äkta skinn men vem bryr sig?

måndag 15 februari 2010

Tips om billiga converse

För er som vill ha Converse så har de billiga på Ellos. 40% på en vara så med frakt kostar de 363,50:- vilket ju är bra mycket billigare än ute i butik. Fast kruxet är att de bara finns i vitt, antracitgrå eller turkos. De färgerna är dock också jäkligt snygga. Fast nu är det ju rosa jag vill ha. Men det är ju som sagt var ett tips för er som vill ha i de andra färgerna(vitt är ju en klassiker som alltid funkar).

ps nu fick jag mail om att de har 50% på en vara så det är alltså ännu lite billigare :)

söndag 14 februari 2010

Converse all stars


Hmm, som bloggare bör man ju lägga in bilder på sig själv hela tiden. Det har jag sett att andra gör. Men jag har inte orkat fota mig själv och det är väl egentligen skorna, kläderna, väskorna och det andra som är intressant? Fast jag ska. Imorgon.

De här skorna kommer att sitta på mina fötter till våren. Jag har mina vita Converse Chuck Taylor kängor(de klassiska) sen några år tillbaks, men jag vill ha dessa ljusrosa också.Helröda och med engelska flaggan också förvisso. Eller de som kallas "popart"(se deras hemsida) Fast först blir det ljusrosa. De passar till alla färger.
Ingen som ska åka till usa och vill köpa med sig ett par hem till mig? hihi. Har hört att de ska vara väldigt mycket billigare där än här i Sverige.

fredag 12 februari 2010

Jag gillar inte att prova jeans


Att prova byxor tillhör inte min favoritsyssla. Dels finns det sällan riktigt snygga i stora storlekar, och så måste man möta sin rumpa på nära håll...
Men nu har jag hittat ett par jag tänker prova imorgon. Jag hade gärna sett dem utan nitarna runt fickorna men som större kan man ju inte få allt. Jag begriper inte varför kedjorna(Kappahl, Lindex,HM mfl) tror att alla som har storlek över large fullkomligt älskar nitar och strass. Och då menar jag inte coola nitar utan mer tönt-tant-nitar. Men nu gillar jag jeansen, trots nitarna :)

torsdag 11 februari 2010

alla hjärtans-present


Kolla vilken fin på Lindex! Lite vintage look, samt blommor. Blommor som jag vill ha överallt just nu! Den här vill jag ha i alla hjärte-present. Jag måste bara skaffa pojkvän först. Kan bli lite tajt till söndag.

onsdag 10 februari 2010

I min lilla lilla värld av blommor...

Den här blommiga tröjan på H&M är så himla söt. Tyvärr verkar den bara finnas upp till storlek 42(jag har inte sett större iaf) vilket är jäkligt synd.


Fast nu skulle jag ju iofs skriva om kläder, skor och väskor som FINNS för oss som kräver lite större storlekar så här kommer ett annat tips.
Örhängen! För dig som bara är lite blommig är de här(från lindex) snygga till enfärgat och för dig som är riktigt jäkla blommig, som jag är just nu, ta på dig blommigt från topp till tå! Eller nej, ha enfärgade skor :)

tisdag 9 februari 2010

Kavaj passar ALLA

Jättesnyggaste kavajen från Haléns

Ett tips vad gäller kläder och som faktiskt passar ALLA är kavaj, jeans och topp. I det känner man sig varken för fint klädd eller underklädd. Man passar in lite överallt i det. Sen är det ju bara att blåsa på med accesoarer som passar tillfället. ska du på ett rockigare ställe-släng en cool scarf om halsen. På ett lite flashigare ställen är det bara att gå lös bland halsband, armband och ringar. Eller örhängen. Helst inte mycket och stort av allt bara. Stort halsband och stora örhängen blir lätt julgran. Kör på antingen eller där.

På fötterna är det jäkligt snyggt med ett par klassiska svarta pumps med smal klack. Jag vill så gärna ha och kunna gå snyggt i dem men jag är en sopa på höga klackar-det gör ju så ont i fötterna! Om någon har tips på hur jag ska kunna gå utan att se i kors av smärta så är ni välkomna att höra av er.
Ack så snygga och oj så ont.

måndag 8 februari 2010

Vårens jacka




Första inlägget. Jag kör på direkt med att visa jackan jag sååååå gärna vill ha. Jag var inne och provade den för andra gången idag. Lite stor kanske men jag orkade inte gå ut och hämta en mindre. Denna snygging som är typ svart-grå, i fejkskinn finns på KappAhl..på xlnt som faktiskt har många snygga saker inne nu. Inte bara en massa kärringkläder eller tältskärningar som det ibland är.

Dock har jag svårt att hitta en snygg jeansskjorta för större. Alla snygga är mindre och de som finns för större är helt oformliga. Men jakten går vidare...
Dagens jacka alltså. Kan jag inte bara hitta en femhundring på gatan så jag kan köpa den?