lördag 31 juli 2010

Dagens grej-svarta tygskor.

Idag har jag inte hunnit kolla mycket på kläder eftersom jag har finbesök från skåne/småland. Mamma, pappa, morbror Lasse och hans fru Heléne är här. Idag blev det sightseeing(slottet, gamla stan, storkyrkan, riksdagshuset...mm), men imorgon blir det att titta på prideparaden och sen lite shopping antar jag. Jag bor oftast i tygskor på sommaren. De vita jag köpte för ett tag sen har jag ooofta. Tyckte jag behövde komplettera med ett par svarta också. Det bidde de här från H&M.

99:- på Divided.

torsdag 29 juli 2010

Svarta koftor för hela slanten

Jag gillar koftor i den här längden. De döljer valkar men kortar inte av kroppen som en lång kofta gör. Ofta får man dessutom jättestor rumpa i långa koftor. Detaljen med spännet gör den annorlunda. Jag vill ha!

Cardigan

199 kronor från Haléns.se. Finns i storlekarna 32-50.

Tröja

Också snygg. Svart kofta passar till allt. Utom aftonklänning kanske men det har jag inte sådär väldigt ofta ändå.199 kronor, också Haléns. Stl 32-50.

Mer traditionell modell. 129:- LaRedoute

Ytterligare en svart variant. 229:- La redoute

onsdag 28 juli 2010

Gul och röd som skånska flaggan

Ni som följer min blogg har nog förstått att jag är ganska gul just nu. Och röd också känner jag. Det är de två färgerna jag gillar mest nu (jeans och svart är liksom mer något som tillhör och jag aldrig tröttnar på).

Den här finns på H&M och kostar 199 kronor. Söt till lite av varje. Jeans..svarta byxor..

Det här skärpet köpte jag på H&M för att piffa upp en del gamla klänningar och blusar. Men blir lite osäker på om rött är färgen jag ska ha. Det blir kanske för mycket julklappskänsla över mig då? Borde kanske byta till svart istället. Åsikter?

Och så gult igen. Gult linne, gult armband, gul ring (och en blå och en genomskinlig sten). Linnen från H&M (det med strassringen i är till min vän Linda),armband Kicks och ringar från Gina Tricot.

Senaste babynytt

Nej jag ska inte ha barn om det var någon som trodde det ;) Egentligen så handlar ju min blogg om mode för vuxna. Men eftersom jag gissar att de flesta som läser är ungefär i min ålder...plus minus antal år och många har kanske därmed också barn. Så jag tänkte återigen slå ett slag för Campadre.

Idag kom det ett nytt nyhetsbrev från dem-inget som lockade mig så mycket den här gången men det var flera saker för småbarnsföräldrar. Kläder för kidsen har de ofta. och nu var det även tillbehör till vagnen så som regnskydd, solskydd osv till(vad jag tror iaf, kan inte såna priser)bra priser. Ett tips såhär en mulen onsdag bara.Märket heter Axel & Ida förresten.
Länken
http://www.campadre.se/tipsa/45165



För regniga dagar. 180 kr

Med matchande shoppingbag såklart (finns andra färger också på skydd och väska).79 kr

Här slipper lilla favoriten solen i nyllet och flugor i munnen när det är dags för tupplur en fin dag.160 kronor.

Sen har de en kampanj med ekologiska barn och babykläder. Och så en med kläder som utvecklar motorik, syn och hörsel (låter konstigt men är ju bra om det funkar). Detta får ni kolla själva. Jag är enbart er ödmjuka tipsare om dessa saker. haha

Nästa inlägg blir gult. Och rött. Och vuxna kläder igen :)
Ha det fint folks.

tisdag 27 juli 2010

Secondhandfynd...igen.

Second hand, det är grejen för mig(och hm, och lindex, och gina, och haléns och..tja..ni vet, många. hehe). Det är så himla roligt att rota runt och se om man hittar något kul som dessutom inte hänger på var och varannan människa. Jag är inte den som orkar rota igenom ALLT, utan jag ögnar ganska fort.
Jag brukar känna efter vilken färg jag är sugen på om jag kollar toppar. Ska det vara en gul, grön eller röd topp idag? För att kolla alla, det går inte. Idag blev det en röd klänning samt en silkig, axelbandslös mönstrad topp med knyt på ryggen.
Och ett par gula saker på hm, gina tricot och kicks. Men det gula spar jag tills imorgon. Och några andra saker...Man ska ju inte avslöja allt på en gång sägs det ;)


Svart band under bysten som knyts på ryggen..man anar det i alla fall. 20 kronor för detta underverk.

Mörkt som i en sotar--- som pappa säger. Ljuset blir bäst i provrum. Eller badrummet kanske, men jag har en mikroskopiskt liten toa. Fast ni anar kanske lite hur klänningen ser ut. Draperade axlar(får bli en bättre bild när det är dags att gå på party i den). Skärpet köpte jag också på stadsmissionen fast för några månader sen. 40 kronor för klänningen och 20 för skärpet.

Såhär röd är den egentligen.

måndag 26 juli 2010

Klänningar på HM

Idag har jag provat några klänningar på hm. Och ett par accessoarer också.

Den här tycker jag är söt. Finns i svart också. Kanske något kort. Jag vet inte riktigt...

Jag gillar den vippiga kjolen och dragkedjan. Kanske jag borde testa den i militärgrönt istället?

Tycker den här hårklämman/broschen är fin. Passar fint till den rödprickiga klänningen jag köpte för ett tag sen.

Smink från NYX till jättebra priser.

Idag blir det mer smink. Jag är ju som bekant med på Campadre som skickar ut erbjudanden med jätterabatter på alla möjliga märken. Från Brio leksaker till Calvin Klein parfym, Armani kläder, Odd Molly, Dyrberg&Kern...de har hundratals olika kamanjer så jag radar inte upp fler nu. Kolla själva.

Idag fick jag om en ny kampanj från märket NYX. Ett sminkmärke som sägs vara det snabbast växande i Usa. Jag vet inte om det är sant eller ej men priserna de har just nu gör mig nyfiken nog att undersöka saken. Jag tipsade ju om Fiberwig mascaran för nån vecka sen men där gällde det att vara snabb. När jag väl fick tummen ur och skulle beställa så var de slut. Kan tänka mig att samma sak gäller här.

Det finns fler ögonskuggor, lipgloss, rouge, ögonbrynsskuggor och sånt också. Gå in och kika. Här kommer länken:
http://www.campadre.se/tipsa/45165

Ett axplock av sakerna jag är sugen på:
Dolleye mascara. Sägs ge fransar som på en docka. Volym eller längd. 63 kronor.Jag är alltid nyfiken på nya mascaror så en sånhär blir det för mig.

Lip-plumper som sägs ge upp till 40% fylligare läppar. Ja tack! 65 kronor för den här.

Ett läppstift i färgen Nude à la Maria Montazami kanske kunde vara ngt för mig. Finns rött och rosa också(fast med tjusigare namn). 63 kronor.

Just den här turkosa färgen är kanske inget för mig men däremot deras bruna "smokie mountain shimmer". Vackert namn och vackert pris.48 kronor.

söndag 25 juli 2010

Gula naglar och bruna ögonlock

Så länge solbrännan sitter kvar är jag fortfarande inne på det här med att gult är snyggt. När den sen ramlar av ser de flesta av oss ganska dassiga ut i gult. Och beige. Jag vet inte vad det är med svenskar och beige egentligen? De allra flesta av oss passar ju inte alls i den färgen! För att bära upp en beige topp eller klänning behöver man mycket färg annars försvinner man ju. Byxor, eller kanske ett linne med en svart eller kofta över klarar de flesta, men inte att ha dessa färger mot ansiktet.

Men än så länge funkar gult bra då de flesta av oss ju har lite färg på näsan nu. Sen behöver man kanske inte klämma i med gult genomgående så man ser ut som en vandrande citron. Men lite här och där är fräscht.
Därför har jag köpt mig ett gult lack. Färgen gör mig glad. Sen om det blir snyggt på händerna återstår att se eftersom jag inte testat än. Återkommer med bild på det sen.


Min mörkaste bruna ögonskugga börjar ta slut så jag gav mig på jakt efter en ny. Den jag har sen innan ingår i en palett med ca 20 färger så den är bara liten. Jag hoppades hitta en med bara den färgen men hittade den här för halva priset och de två bruna är fina(den mörka är den jag letade efter). Den orange lär jag nog inte använda ihjäl mig av direkt. Det må vara hur modernt som helst med orange läppar (vet inte hur det ligger till med skuggan) men jag tycker det är fult som stryk.

lördag 24 juli 2010

Marin högsommar

Hej på er
Det har ju inte blivit så mycket bloggande de sista dagarna men jag har varit för vaaarm helt enkelt. Hjärnan blir lite seg då. Jag är nu tillbaks i Stockholm efter sköna veckor i skåne. Idag är det lite svalare ute så jag passar på att städa efter upppackningen (varför hamnar det alltid lite småsaker överallt som man inte riktigt vet vart man ska göra av?). Med gamla Carola-hits i högtalarna blir det lite roligare att plocka och feja :)

Jag tänkte visa en klänning jag tycker är väldigt söt(från ellos) och som jag tipsat om tidigare. Jag trodde att kjolen skulle vara i lite styvare bomull men hela klänningen är i trikå. Den blir därför mer vardaglig men skön och söt tycker jag.

Jag har även fått mina bikinisar från ellos. De var väl sådär i kupan. De plattar till lite vilket inte gör mig så mycket men det bubblar över lite vid kanten och det är kanske inte så tjusigt. Men skit samma, för 25 kronor blir de bra och jag kan variera mina halternecks. Dock fick jag fel trosor. Väldigt irriterande att behöva skicka och byta och krångla. Håll tummarna för att det blir rätt den här gången.

Hur gör de andra bloggarna för att få bra bilder? Sofi Fahrman verkar alltid ha någon i släptåg som kan ta bilder på henne. Men att få bra bilder själv..hmm.(vad kenza, kisse och de andra har för sig har jag inte så bra koll på eftersom de inte är så intressanta för mig att följa. De är för unga.)

måndag 19 juli 2010

Bikini-rea

Jag har beställt ny bikini. Jag har letat och letat efter den där jag vill ha på kapp-ahl men inte hittat. Skit :( Men nu behövde jag verkligen en ny eftersom de jag har mest är med halternecksknytning och det gör ont i nacken. Bara att inse-har man stora bröst gör det ont att ha snöre om nacken. Därför har jar letat efter en med "vanliga" axelband och det är inte det lättaste (om man inte går in i specialbutiker och är villig att ge en 6-700 kronor för en bikini...).

Nu beställde jag en rödvit mönstrad med matchande trosor och en svartvit som jag tänkt ha svarta trosor till. Håll tummarna för att kuporna passar. Det råder lite delade meningar om passformen i kommentarerna på ellos.

25 kronor per del är ju väldans överkomligt...

Jag hoppas att jag trivs i boxertrosor, helt säker är jag inte...

Och så en svart-vit också.

Och här är den(igen) jag vill ha på kapp-ahl, men som inte verkar finnas.Suuuuck.

söndag 18 juli 2010

Idag länkar jag lite...

Idag orkar jag inte skriva så mycket om mode men däremot har jag kladdat ner lite tankar om solbränna i min andra blogg här "pytteskinn och pirra".
http://flinckan.blogspot.com/2010/07/basta-brannan-vinner.html

Hörs imorgon. puss

lördag 17 juli 2010

Jag och mina jeansshorts

Jag tänkte bara säga en sak om jeanshortsen jag köpte tidigare i somras på Lindex. Jag älskar dem! Jag har i stort sett bott i dem, bikini och solklänning de senaste tre veckorna. Inte allt på en gång då men det är de plaggen som gäller. Så om du inte har jeansshorts, köp! Eller klipp av ett par jeans som känns trista i benen (typ för utsvängda).

Paus i gräsklippningen

Mina ursköna badskor

Okej, de här skorna är inte mode. De är inte speciellt snygga men de är sååååå jäkla sköna, därför tänkte jag tipsa om dem ändå. 19.90:- på Konsum. Jag är väldigt förtjust i mina just för att de är hur bekväma som helst. Allt måste ju inte vara snyggt, ibland vill man bara ha det skönt :)





Rutigt i höst

Häromdagen var jag på min favvo-secondhandaffär här i Osby där jag fortfarande befinner mig. Det blev en kavaj att ha i höst tänkte jag. Det gäller att vara ute i tid om man ska hitta bra saker. Här i skåne svämmar alla secondhandbutiker över av danskar på sommaren så det gäller att vara snabb!

45 kronor. Tackar.

fredag 16 juli 2010

Supermascaran till kanonpris!


Nu har Campadre kampanj på min nya favorit party-mascara Fiberwig från Imju. 130 kronor! Jag ska beställa en till för det är ett sketabra pris. Cirkus halva mot affären.Bild på hur fransarna blir på mig finns lite längre ner i bloggen.

Gå in och bli medlem (kostar inget och många bra kampanjer) via den här länken:
http://www.campadre.se/tipsa/45165

Jag och Ed Hardy=Sant

Mer Ed Hardy åt folket. Eller åt mig i alla fall :)

Här kommer lite fler turk-fynd.Hade jag haft mer pengar hade jag nog gått loss rejält därnere. Jag måste bli rik på nåt sätt :D


Abercrombie and Fitch. Mjuuuk och skön. Kanske i tajtaste laget men när det är över 40 grader i skuggan orkar man inte prova så noga.

Men boobisarna får plats även om det är med ett nödrop.

Jag tänkte att det här kan vara snyggt i höst också under en svart kavaj till jeans och converse kanske.

onsdag 14 juli 2010

Jeansen sprack

Jag har ett par jeans jag använder ofta ofta ofta. Favoritparet helt enkelt. Det är flera som kommenterat att de sitter bra på mig. Det är givetvis kul att höra. Men nu har de gått sönder. Mina favvisar har spruckit på insidan av ena låret. Sketans!

Jag rotade i jeansen för att se vart jag köpt dem och kom på att det var via haléns.se. Jag hittar inte precis samma par igen(tror jag, det finns så många att gå igenom) men jag har hittat ett par andra som ser fina ut. De har massor av jeans för oss som drar större storlekar så det är mitt tips för dagen - om du ska köpa jeans så kolla på Haléns.

Jeans

De här finns i tre olika längder och upp till storlek 54 om så önskas. 299:-


Jag tycker att fickorna också verkar vara snygga.

tisdag 13 juli 2010

Stort hår och noll rynkor

Jag dissade ju Nordic feel rätt rejält för ett tag sen. Detta för deras jätteprishöjning på Cleans parfymer. Men de har fortfarande bra priser på andra saker...faktiskt. Jag har haft Queen for a day från Tigi som rootlifter(spray) rätt länge och gillar både doften och vad den gör med håret. Det blir bra stadga utan att klibba. Nu har de en kampanj på Nordic feel där bland annat den sprayen finns med. 115 kronor kostar den nu istället för 249:-




Förutom hårsprayen skulle jag kunna tänka mig att testa Intensive line filler från Boots No7. Detta märke som hypades galet mycket och sålde slut överallt för ett par år sen då alla kvinnor skulle bli rynkfria på stört...Nu har de för 49 kronor.



Bli rynkfri och tjusig. Jag vet inte om det funkar men för en femtiolapp kan det ju vara värt att testa...

måndag 12 juli 2010

Sol i sinne, sol på näsan

Svettiga jag.

Idag har jag varit i Växjö med min moster. Det blev en klänning i typ "siden" på H&M. Naturvit överdel och svart ballongkjol. 75:- gav jag för den som kostat 399:-. MEN den är för trång över bysten märkte jag när jag kom hem (kom inte åt dragkedjan i provrummet). Funderar över om jag ska lämna tillbaks eller om jag ska ha den som en såndär "den här ska jag komma i-klänning".

Det blev även ett par solbrillor.Gula som solen. Tio svenska riksdaler gav jag för dem. Och så ett lipgloss som luktar charterresa till Kos. Kokos för hela slanten.

Nej, läpparna blir inte gula...

Ni märker hur tjusigt jag framhäver lipglosset va? ;)

söndag 11 juli 2010

Berlocker från Thomas Sabo.



Jag måste passa på att slå ett slag för Thomas Sabos urfina berlocker. Dessa hängen att ha i armband eller halsband finns i en miljon(nästan)olika figurer, färger och former. De är alla så himla söta! Ger mig ett väldigt ha-begär vill jag lova.

Här kommer ett litet axplock av olika "charms".










Det finns verkligen något för alla smaker och tillfällen.Det här är bara en bråkdel av vad som finns. De här kan bland annat köpas via www.thecharmsshop.se där jag stulit bilderna.