söndag 9 januari 2011

Kedjornas STORA modemissar.

Nu när jag är tillbaks i Stockholm igen och fortfarande förkyld har jag plöjt igenom reklam och kataloger som hunnit samlas i stora drivor på min hallmatta. Det mesta av reklamen hamnade direkt i soporna för den har ju legat där några veckor nu. Men katalogerna har jag kikat igenom. En saker är fina och andra helt horribla. Eftersom jag ju skriver om mulligt mode så har jag kikat lite extra på "stora flickor-sidorna".

Oftast är det inte i min smak på de sidorna och tack och lov har de ju de flesta vanliga kläder upp i storlekarna i ellos, haléns, la redoute osv.
Och det är samma sak i år. La Redoute och Ellos har ju numera slagit ihop sina påsar så Tallissime som är deras märke för större finns i båda katalogerna. Och fy fan vad mycket av det som är vidrigt!

Jag blir både upprörd och ledsen när jag ser vad stylisterna har hittat på med kvinnan som är deras modell. Hon är av storlek större vilket är bra. Jag begriper mig inte på dem som har smala modeller för sina stora kollektioner. Hon ser bra ut, men de har stylat henne så hon ser mycket mycket större ut än vad hon egentligen är. Eller vad sägs om detta:

VEM har designat detta monströsa plagg? Och vem i helvete har stylat tjejen på bilden? Både hennes kropp och fötter ser hemska ut i detta blanka tält med för trånga skor.


Eller den här svarta enärmade säcken till aftonklänning? Draperingen är säkert till för att dölja och förvilla valkar men den gör bara att det ser ut som om hon har jättehängtuttar. Det är alldeles för mycket tyg i klänningen. De kör den gamla skolan "häng på tjockisen något stort och mörkt". Nej nej nej!!! säger jag. Man kan vara så mycket snyggare och sexigare bara genom små medel. Ge mig denna söta tjej, kläder och accesoarer så lovar jag att sätta ihop oändligt mycket snyggare ensembles.

Nej vi överviktiga har tröttnat på den här looken nu. Vi vill inte ha ett jättestort linne och ett par skitvida byxor som ska piffas upp med en blommig sjal. Det blir inte modernt eller snyggt för det! Speciellt inte för kvinnor under 50.


Här har vi en tunika för större som beskrivs som "ovanlig". Ja...ovanligt ful! Vem vill ha detta plagg?Jag kan inte komma på det. Jag tycker bara det är alltigenom fult. Ellos skärp er!

Jag tycker att tjejen som gör reklam för HM's märke BIB är jättesöt men även här har stylisterna fått nån slags överhettning i hjärnan. De flesta överviktiga kvinnor vill försöka dölja det vi inte är så nöjda med och framhålla det vi tycker mer om med oss själva. -då får de för sig att skicka fram en väldigt osmickrande bild med byxor som korvar sig och spänner över låren.


För det GÅR ju att klä mulligamodeller snyggt. Plocka fram det vackra och försöka dölja sånt man gillar mindre. Här funkar det ju jättebra. H&M som har denna bild. Bib.

Usch vad ledsen jag blir. Tjejer, läs inte såna sidor utan gå runt och undersök på de andra avdelningarna för det kedjorna sticker till oss på sina tjockhörnor i affärerna är bara fuuult och det ska vi inte nöja oss med! Nu är jag trött som en get men imorgon ska jag nyansera lite mer och leta upp kläder som faktiskt funkar för oss mulliga och som vi inte behöver se ut som freaks i. Puss o kram kära läsare.

9 kommentarer:

  1. Men du är ju faktiskt lika söt i vad du än tar på dig :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig... fult fult FULT!!! Det är ju kanon att dom faktiskt har stora modeller när dom visar upp mode för stora kvinnor... men jag undrar vad modellen på den översta bilden tänkte när hon fick på sig det där... :-/

    SvaraRadera
  3. Anonym: Tack så mycket men i de där kläderna tror jag inte att någon kan bli snygg.

    Marika:Hon måste fått ont i fötterna också av de små skorna. Jag tycker synd om tjejen. Hon har ju fin käklinje, vackert hår,snygg i övrigt och så hänger de på henne...det.

    SvaraRadera
  4. På den översta bilden ser det faktiskt ut som om plagget är gjort av sopräckar. Ja, man blir trött...

    SvaraRadera
  5. Jag kan inte göra annat än att hålla med dig gumman. Det är helt absurt vilka kläder dom tycker att välformade kvinnor ska ha på sig. Varför kan man inte ha samma klädutbud, oavsett storlek? Sen får man ju välja själv hur man vill kombinera kläderna. Oavsett storlek så har ju alla kvinnor skavanker som man vill dölja och fördelar som man vill framhäva. Det har ju inte alltid med storlek att göra. Nej, man skulle behöva belysa detta ännu mer. Jag tycker du gör ett riktigt bra jobb i din blogg och du klär dig alltid snyggt. =) Kör så det ryker! KRAAAAAAM

    SvaraRadera
  6. Hej! Har också alltid undrat varför designers och stylister inte gör ett bra jobb med större storlekar. Det enda jag kan komma på är att de själva är smala och helt enkelt inte vet vad vi mulliga efterfrågar./ Maria

    SvaraRadera
  7. Eva: ja den där dressen är bland det mest missklädsamma jag sett. Hundbajspåsar med ett skärp i midjan har väl aldrig gjort någon glad.

    Jess:Ja jag har mycket att säga i ämnet och det tänker jag göra. Håll tummarna för att mina planer går i lås. Kraaam

    Maria:Förmodligen är de inte vana vid att jobba med större modeller som du säger. Och modereportage för större är ju tyvärr nästan mer som ett jippo(jag tänker bland annat på veckorevyns kampanj size hero) för att sälja lösnummer och vara politiskt korrekta. Men jag tänker försöka ändra på det. kram /Louise

    SvaraRadera
  8. Första tjejen, är tjejen som har en blogg som heter : http://www.leblogdebigbeauty.com
    Det är hon ajälv som har designat kläderna. Jag tycker hon passar i dem kläderna, har följt hennes blogg och har har en varierad stil. Ibland snyggare och ibland fulare, men det sköna med henne är att hon står för sin stil och man behöver inte dölja sina kurvor för att man är tjock. Men som sagt smaken är som baken och olika männikosr tänker olika över vad man vill framhäva hos sig själv!
    Ser fram emot repoertaget om plus kläderna, för som du skriver, vi vill inte klä oss i tält eller konstiga tunikor i fula färger. Så spännande att läsa vad företagen har för svar!

    SvaraRadera
  9. Vad kul att höra lite om tjejen. Jag tycker att hon är jättesöt men tyvärr faller inte kläderna mig i smaken. Inte de jag gav exempel på här i alla fall...Jag tycker inte heller att man ska dölja dina kurvor utan ta fram dem istället. Dölja lite här, ta fram lite där, det gör jag och försöker skita i vad folk tycker.

    SvaraRadera